Werken nieuwbouw liggen voor op schema

Ook tijdens de voorbije verlofperiode werd er hard doorgewerkt aan de realisatie van onze nieuwbouw op de huidige bedrijfssite.

Momenteel liggen we nog steeds voor op het strakke uitvoeringsschema.

We kijken alvast uit naar een volgende mijlpaal op 25 september. Vanaf dan gebruiken we onze nieuwe inrit, wat op logistiek vlak een hele stap vooruit betekent.

We geven je in dit nieuwsbericht graag een stand van zaken.

Tijdens de verlofperiode werden de propaan- en de zuurstoftank verplaatst. Dat gebeurde ook met de twee filterinstallaties. Deze krijgen tijdelijk een andere locatie om ruimte te maken voor de nieuwe funderingen naast het bestaande bedrijfsgebouw.
Ook het vorige compressorlokaal is inmiddels verdwenen. Dit was noodzakelijk voor de nieuwe fundering. Eén van deze fundering bestaat uit vijf paalboringen van tien meter diep en heeft een zware verankeringskooi, weerstaat probleemloos een puntbelasting van 400 ton. Om deze steunpaal te gieten, was maar liefst 17m³ meter beton nodig. Sinds 7 augustus draaien de compressoren opnieuw op volle toeren in hun nieuwe afgesloten ruimte. Ook in onze huidige werkplaats werden de nodige funderingen gestort. Deze funderingen zijn noodzakelijk voor de uitbreiding van het intern transportsysteem dat we volgend jaar in maart in gebruik gaan nemen. Ook aan de binneninrichting van onze nieuwe kantoor- en personeelsruimtes werd hard gewerkt. Het nieuwe bedrijfsgebouw krijgt vorm dankzij het plaatsen van het eerste vakwerk van tweemaal vijftien meter overspanning. Deze constructie – bestand tegen zeer zware belasting - wordt door de enorme omvang ter plaatse in elkaar geschroefd. MTS plaatste inmiddels ook al de eerste tussenvloer met een vrije overspanning van 16 meter. De buitengevel van het nieuwe industrieel gebouw krijgt steeds meer vorm. Ons huidig kantoor is vrijwel voorgoed uit het zicht verdwenen. Vanaf 25 september gebruiken we de nieuwe inrit, wat op logistiek vlak alvast een hele stap voorwaarts betekent. We houden je in elk geval verder op de hoogte.

Tot een volgende update!