We zijn in verlof van 17 juli tot en met 31 juli

De aankondiging van onze naderende zomersluiting van 17 juli tot en met 31 juli geeft ons de kans om de gebeurtenissen van de voorbije maanden te overlopen en U tevens een blik op de nabije toekomst te bieden.

De impact van corona op Tilkin Powder Coatings?

Ons familiebedrijf heeft de derde coronagolf op alle mogelijke manieren goed doorstaan.

Al onze gewaardeerde medewerkers bleven gelukkig gespaard van het heersende virus.

Het eerste kwartaal werd tevens gekenmerkt door een enorme vraag naar duurzame metaalbehandelingen. Deze drukte kantelde na de paasvakantie, enerzijds door het grote materiaaltekort bij de metaalleveranciers van onze klanten, anderzijds door de fors stijgende grondstofprijzen. Op deze manier nam de druk van de ketel af en was er weer wat ademruimte.

In de loop van de maand mei werd helaas ook onze sector getroffen door poedertekorten, maar …. vooruitziend als Tilkin Powder Coatings is, hadden we op tijd de nodige maatregelen genomen zodat onze productie amper vertraging opliep.

Ook ten tijde van corona lag onze prospectie niet stil en verruimden we ons klantenbestand met enkele imposante klanten van zowel binnen als buiten onze landsgrenzen. De vraag naar duurzame en kwaliteitsvolle coatings alsook optimale service heerst nog steeds, zo blijkt.

Onze inzet en vooruitziendheid loonde zodat er zelfs ten tijde van crisis opnieuw sprake is van een mooie omzetstijging.

Blijven investeren!

In de bedrijfsvisie van Tilkin Powder Coatings is stilstaan gelijk aan achteruit gaan, dus hebben we als bedrijf naar gewoonte de nodige investeringen gedaan.

Om efficiënter te kunnen werken werd er, naast onze grote straalmachine met 16 werpwielen, geïnvesteerd in een nieuwe straalmachine met 1 werpwiel, die kleinere onderdelen automatisch, snel en perfect kan stralen.

Ook ons wagenpark wordt in de loop van het najaar voorzien van een nieuwe oplegger voor uitzonderlijk vervoer, gefabriceerd in eigen land door de firma VanHool. Deze investering is een must voor ons bedrijf die dankzij de grootste moffeloven van de BENELUX uitzonderlijk grote stukken kan behandelen. Voortaan kunnen we de XXL constructies tot 3,5 m breed en hoog in eigen beheer vervoeren (ter info, de maximale breedte zonder vergunning bedraagt maximaal 2.5 meter).

Welkom tijdens de Open Bedrijvendag op zondag 3 oktober!

Heeft onze nieuwsbrief U geprikkeld en snakt U ernaar om alles in levende lijve te mogen ontdekken, dan nodigt het Tilkin Powder Coatings team U en uw familie met trots uit op de volgende editie van Open Bedrijvendag op zondag 3 oktober 2021. Op deze manier heeft U de kans om een blik te nemen achter de schermen van ons bedrijf en kennis te maken met ons en onze gemotiveerde medewerkers.

Was U op de vorige editie ook aanwezig? Dan zal ook U nog versteld staan van de in tussentijd uitgevoerde veranderingen.

Zoals U al merkt: voor ieder wat wils.

Michel, Rosy en Jo Tilkin wensen u alvast een deugddoende vakantie toe!