Over ons

“Op en top familiebedrijf”

“Sinds onze oprichting in 1998 kenden we een onafgebroken groei. Vanuit onze ervaring in de wereld van de metaalconstructie wisten we bijzonder goed wat metaalconstructeurs verwachten van hun partners voor het poederlakken. Deze noden en behoeftes vormden het vertrekpunt voor Tilkin Powder Coatings.

Ongeveer 90 procent van onze productiecapaciteit wordt ingevuld door metaalconstructeurs uit de provincies Limburg, Luik, Vlaams- en Waals-Brabant en Zuid Nederland. Zij vertrouwenop ons voor de oppervlaktebehandeling van poorten, hekwerk, balustrades, leuningen, trappen, radiatoren, zichtbare metalen gebouwelementen,…. Naast een verfijnde afwerking specialiseren we ons in zeer grote en zware stukken. Daarnaast werken we voor uiteenlopende sectoren voor de behandeling van machines, auto- of motoronderdelen, straatmeubilair,… Ook particulieren zijn steeds welkom. Jaarlijks verwerken we meer dan 5.000 orders.


Jo Tilkin staat in voor de dagelijkse leiding van Tilkin Powder Coatings. Rosy Tilkin staat in voor het eerste contact met de klant en het commerciële verloop om u als mogelijke klant te overtuigen van onze vakkundige aanpak. Verder is Rosy verantwoordelijk voor de dagelijkse boekhouding, alle offerteaanvragen en het verwerken van meer dan 6500 orders per jaar. Voor de orderverwerking wordt ze dagelijks bijgestaan door haar twee productievoorbereiders: Jens Mathijs en Dirk Baus.

Jens en Dirk verwerken de orders hoofdzakelijk in een uniek ontwikkeld computerprogramma. Hierdoor zijn alle specifieke aandachtspunten en de vereiste behandelingen nauwkeurig bepaald nog voordat het productieproces is opgestart, alsook de prijs die de klant moet betalen. De nodige grondstoffen worden automatisch besteld bij onze leveranciers. Alle productiemedewerkers moeten alles wat ze dagelijks verwerken in tijd registreren zodat een nacalculatie kan leiden tot een correcte prijs voor het product. Een bijkomend voordeel hiervan is dat alle productiemedewerkers op ieder moment van de dag het productieverloop op de voet kunnen volgen en de klant op die manier een real time status kan ontvangen van zijn lopende orders, ongeacht de omvang ervan.

De technische vragen van klanten, het verlenen van adviezen en het behandelen van klachten, behoren tot de verantwoordelijkheden van Jo.

Klantbezoeken buitenshuis en de zoektocht naar nieuwe potentiële klanten in de metaalsector zijn een bijkomende activiteit van Jo.

Het streven naar perfectie en kwaliteit is voor de familie Tilkin de topprioriteit. Een rechtstreeks gevolg hiervan is de continue zoektocht naar verbeteringen en optimalisaties. Zo werd er in 2017/2018 maar liefst 6.8 miljoen euro geïnvesteerd in nieuwe gebouwen en in het performante machinepark waar u zo dadelijk doorheen kunt wandelen.

De 36 productiemedewerkers van Tilkin Powder Coatings staan onder de dagelijkse leiding van onze productiemanager Mike Piette. Mike staat in voor de continue controle op een perfecte uitvoering en een tijdige afhandeling van de meer dan 6500 orders per jaar. Op jaarbasis voorzien we meer dan 80.000 m² metaaloppervlak van een duurzame coating.

Door haar trouwe en vakkundige medewerkers staat Tilkin Powder Coatings gekend als een toonaangevend bedrijf en zijn we al meer dan 20 jaar een vaste waarde in de conserveringssector van metalen constructies in de Benelux.