Metalliseren

Stap 2

De optimale bescherming voor een lange levensduur met een zeer strakke afwerking

Na het stralen volgt het metalliseren met een zink-alu legering als tweede stap in de oppervlaktebehandeling. Door te metalliseren geven we het metaal de broodnodige bescherming voor een lange levensduur in buitenlucht zonder vroegtijdig optreden van corrosie.

Ontdek hier onze aanpak & werkwijze Vraag online je prijs aan

Wat is de optimale dikte van de zinklaag?

Het metalliseren omvat het aanbrengen van een zinklaag in een bepaalde dikte. Deze zinklaag biedt de vereiste bescherming tegen corrosie.

Dankzij onze jarenlange expertise weten we perfect welke laagdikte de zinklaag moet hebben om de beoogde bescherming te garanderen. Deze zinklaag hangt volledig af van de finale toepassing.

  1. Gaat het om een binnentoepassing met vochtige omgevingsdampen?
  2. Een buitentoepassing waarbij het metalen oppervlak aan weer en wind wordt blootgesteld?
  3. Voor welke regio is het materiaal bestemd: in het binnenland, zware industriegebieden of aan de kust met de zoute agressieve zeelucht?

Onze verschillende technieken voor metalliseren

We gebruiken verschillende technieken voor het aanbrengen van de zinklaag.

  1. Autogeen metalliseren
    Deze techniek gebruiken we uitsluitend op een metalen, gestraalde ondergrond die voldoende zuiver en ruw is. Het metalliseren gebeurt door het smelten van een hoogwaardige zink-aluminium legeringdraad. Daarbij blazen we de versmolten deeltjes met perslucht op het te bewerken materiaal. Zo vormen we een roestwerende zinklaag.
  2. Elektrisch metalliseren
    Deze techniek kan je vergelijken met MIG-lassen. Bij het spuiten ontstaat een elektrische boog tussen de twee draden. We verstuiven daarbij de gesmolten materiaaldeeltjes naar het materiaal. Deze techniek levert een nog langere levensduur op dan autogeen metalliseren. Een levensduur van 25 à 30 jaar vormt geen enkel probleem.

Waarom metalliseren in plaats van galvaniseren?

Metalliseren heeft als beschermingstechniek tal van voordelen in vergelijking met galvaniseren:

Ontdek hier onze aanpak & werkwijze

Vraag online je prijs aan

Klik hier om een offerte aan te vragen