Stralen

Stap 1

Ontdoen van alle vervuiling én klaarmaken voor verdere behandeling

De eerste basisstap in oppervlaktebehandeling omvat het stralen met een aangepast straalmedium. Deze reinigingsmethode is noodzakelijk om de oppervlakte te ontdoen van walshuid, roest, olie, aluminiumoxidatie en oude verflagen. Daarnaast creëren we door het stralen de juiste oppervlakteruwheid om latere coatings optimaal te laten hechten.

Ontdek hier onze aanpak & werkwijze Vraag online je prijs aan

Aangepaste techniek

Voor elke opdracht gebruiken wij een aangepaste techniek met het juiste straalmedium.

  1. Bij dun plaatwerk gaan we steeds manueel te werk. Daarnaast beschikken we over een zeer performante rollenbaanmachine voor automatisch stralen met kantig staalgrit. Deze machine maakt het mogelijk om grote en zware constructieonderdelen tot 18 meter lang, 2, 10 meter hoog en 3 meter breed volautomatisch te stralen met 16 werpwielen.
  2. Wij stralen steeds met een aangepast straalmedium: staalgrit,fijn zand, aluminiumoxide korrel (korunt) of met roestvrij staal (rvs).
  3. We adviseren onze superieure kwaliteit aan de meest kritische opdrachtgevers. Bij buitentoepassingen geniet je op dit kwaliteitsniveau van een garantietermijn van 15 jaar. Deze kwaliteit is uiteraard ook mogelijk voor binnentoepassingen Zo adviseren we onze superieure kwaliteit voor residentiële trapconstructies. We verpakken het materiaal extra om de minste beschadigingen te voorkomen.

Een tweede leven voor hout?

Naast allerlei metaalsoorten specialiseren we ons ook in het renoveren van hout. Deze techniek passen we vooral toe bij het restaureren van oude massieve meubels, deuren, trappen,…. We behandelen het hout eerst volgens de techniek van het ‘luchtgommen’, waarbij we uiterst fijn zand gebruiken onder een zeer lage druk. Vervolgens werken we de houtstructuur naar wens af met kleurolie, kleurbeitsen of/en met beschermende vernislagen. Op deze manier geven we oude meubels een nieuw leven volgens de allerlaatste interieurtrends. Lees hier meer over restauratieopdrachten.

Ontdek hier onze aanpak & werkwijze

Vraag online je prijs aan

Klik hier om een offerte aan te vragen