Poederlakken

Stap 3

Poedercoaten

Poedercoaten, ook wel poederlakken is een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een geaard werkstuk gespoten wordt. Deze poederdeeltjes bevatten bindmiddel, pigment en hulpstoffen.

Door het poeder te spuiten, blijft het tijdelijk plakken waardoor het erna in een oven gesmolten of ‘uitgemoffeld’ kan worden.
Poederlak wordt in z’n breedste vorm toegepast op verschillende soorten metalen variërend van dun plaat- en profielmateriaal tot en met zwaar constructiestaal. Wij lakken enkel met kwalitatief hoogwaardig qualicoat gekeurde poeders.

Één, twee of drie poedercoating lagen?

De combinatie van stralen, metalliseren en poederlakken staat mits het vereiste vakmanschap garant voor een optimale bescherming en een hoogstaande visuele afwerking. De afwerking gebeurt met één, twee of drie poedercoating lagen. Wij werken in alle transparantie met 6 kwaliteitsniveaus. Elk niveau gaat gepaard met een bepaalde behandeling. Ieder kwaliteitsniveau wordt u aangeboden met een zekere prijs, afwerkingsgraad en garantieperiode. Deze aanpak maakt Tilkin Powder Coatings uniek.Ontdek hier onze aanpak & werkwijze Vraag online je prijs aan

Moffelen

We bezitten de GROOTSTE moffeloven van de BENELUX! Hierdoor kunnen we voor u constructies
moffelen met afmetingen tot maar liefst 18 meter lang, 3,6 meter hoog en 3,7 meter breed en een
gewicht tot 10 ton.


Moffelen bij Tilkin Powder Coatings is het harden van poedercoatings in een stralingsoven. De poedercoatings of thermohardende reactielakken verkrijgt men door de constructie samen met het poeder in de oven bij 180°C op te warmen om alzo een chemische reactie te verkrijgen waardoor het poeder smelt. Op deze manier krijgt de poedercoating zijn duurzame eigenschappen.

Waar maken wij het verschil?

Tilkin Powder Coatings onderscheidt zich ondermeer door:


Poederlakken is één van de meest milieuvriendelijke behandelingen die momenteel bestaan. Het afwerkingsniveau is bovendien zeer hoog en in detail te beoordelen


Eigen unieke kleurkamer voor kleurkeuzes en finale afwerkingen

Voor de eindlaag krijg je de ruimste kleurkeuze en tal van afwerkingsmogelijkheden. Zo bestaan er verschillende glansgraden waaronder ultramat, mat , satijn- of hoogglans. Vervolgens heb je de keuze uit tal van structuurlakken en metallic 3D kleureffecten.

Kom langs in onze kleurkamer en ontdek samen met onze kleuradviseur de eindeloze mogelijkheden. Wij verwelkomen hier graag architecten, bouwbedrijven, projectontwikkelaars, particulieren, eindklanten,….

Elk seizoen selecteren wij voor jou de trendkleuren, zodat je zeker mee bent met de nieuwe interieur- en architectuurtrends.

Spreken één of meerdere kleuren je aan? Wij brengen gratis jouw voorkeuren aan op een metalen kleurplaat zodat je deze in de juiste lichtomstandigheden kan beoordelen. Vervolgens maak je de finale keuze

Ontdek hier onze aanpak & werkwijze

Vraag online je prijs aan

Klik hier om een offerte aan te vragen