Tilkin Powder Coatings werkt voor galvaniseren structureel samen met de Zinq Group.

Om onze klanten de allerbeste service te bieden, ging Tilkin Powder Coatings een partnership aan met de Zinq Group. Elke partner focust zich op de eigen sterktes: Tilkin op het stralen, metalliseren en poedercoaten, Zinq op het galvaniseren en het coating geschikt maken. Wij zorgen voor het transport, coördinatie en opvolging. Door de nauwe samenwerking ontzorgen we onze klanten en garanderen we finaal topkwaliteit!

Waarom?

Vanuit de markt groeide de vraag om materialen eerst te laten galvaniseren en vervolgens te poedercoaten.

Afhankelijk

Poedercoaten is ons vak, dat doen we al 25 jaar als de beste. Voor het galvaniseren hingen we vroeger af van de wisselende prestaties van de verschillende galvanisatiebedrijven. Hierdoor verloren we de controle op de eindkwaliteit.

Zowel het galvaniseren als het poedercoaten moeten vakkundig gebeuren om finaal de beoogde kwaliteit op te leveren. Bij terechte kwaliteitsissues – ook al ging het dikwijls om details – ontstonden jammer genoeg al te vaak discussies over de oorzaak.

Oplossing

Om onze gekende kwaliteit absoluut te blijven garanderen en discussies te voorkomen, zochten en vonden we een oplossing. Zo gingen we voor het galvaniseren een jaar geleden een hecht partnership aan met Zinq uit Houthalen. We maakten heldere praktische afspraken over wat, wanneer en hoe.

Coördinatie en opvolging

Vanuit Tilkin Powder Coatings coördineren we elke combinatieopdracht met galvaniseren en poedercoaten. We spreken de planning af en volgen deze nauwgezet op. We staan in voor het transport van de materialen naar en van Zinq. We controleren het gegalvaniseerde werk op kwaliteit. Wanneer we niet-conforme punten vaststellen, lossen we dit rechtstreeks op met Zinq. Als klant merk je hier niets van.

Financiële afhandeling

De galvanisatiefactuur ontvang je na afloop rechtstreeks van Zinq. Dankzij de onderlinge afspraken met Zinq geniet onze klanten van de beste galvanisatieprijzen, een gegarandeerde kwaliteit en verzekerde levertermijnen. Deze samenwerking bespaart onze klanten tijd én geld, zodat ze zich nog meer kunnen focussen op hun kernactiviteiten én het genieten van een welverdiende vakantie.

Geslaagd huwelijk

Na één jaar samenwerking komen we fier met dit partnership naar buiten. De samenwerking verloopt vlekkeloos en is een absolute win-win voor onze klanten, onszelf én Zinq. Zo deelt Zinq dezelfde kwaliteit- en organisatievisie als ons. De nette galvanisatiewerkplaats in Houthalen vormt hiervan een mooie illustratie. Dat is in onze ogen het begin van alles…

Wil je meer informatie over onze vruchtbare samenwerking met Zinq? Contacteer ons gerust!