Houtrenovatie

Een tweede leven voor je houten meubels en interieurelementen

Door het zorgvuldig zandstralen of ‘luchtgommen’ geven wij oude massieve meubels, deuren, trappen, keukens, steunbalken,… een tweede leven. In de eerste stap halen we de authentieke houtstructuur terug naar boven, vervolgens werken we het houtoppervlak in de gewenste kleur af. Het eindresultaat is telkens magnifiek. Voor een fractie van de prijs van een vervanging, garanderen wij een uniek eindresultaat.

Ontdek hier onze aanpak & werkwijze Vraag online je prijs aan

Veel oude massieve meubels of houten interieurelementen hebben niet meer de frisse uitstraling van weleer. Oude verf-, beits- of vernislagen zijn dof, bekrast, deels weggesleten en/of uit de mode. Doorheen de jaren hebben vuilresten zich in het houtoppervlak genesteld.
Hoewel er vaak niets structureel mis is met de meubels of de interieurelementen, gaat de eerste gedachte in vele gevallen richting uitbreken en/of vervangen. Dat is jammer, want er bestaat een slimmere en mooiere oplossing: ‘luchtgommen’.

De kostprijs van deze behandelingstechniek bedraagt – inclusief eindafwerking - slechts 10 à 15% van de totale kost voor een vervanging door nieuwe meubels of interieurelementen.

Deze oplossing is uitermate geschikt voor:

 1. Meubels
 2. Keukens
 3. Deuromlijstingen
 4. Trappen
 5. Steunbalken

Wat is ‘luchtgommen’

Luchtgommen is een techniek waarbij met geblazen lucht onder lage druk een houten oppervlak volledig gereinigd wordt.

De lucht bevat bijzonder kleine partikels zand waardoor oude verflagen, vuilresten, vernis of beitsen verdwijnen. De houtstructuur blijft intact, maar krijgt een nieuwe opwaardering. Deze reinigingsmethode is alleen toepasbaar bij harde houtsoorten zoals eik of beuk. Bij zachter hout – denk maar aan dennenhout – test de techniek te fel het hout aan.
Wanneer in de testfase blijkt dat ‘luchtgommen’ niet volstaat om het houtoppervlak voldoende te reinigen, dan gebruiken we de meer doortastende techniek van het zandstralen.

Afwerking naar wens

Na het luchtgommen of zandstralen volgt de finale afwerking. We geven het meubel of het interieurelement de gewenste authentieke uitstraling met een kleurolie, kleurbeits en/of met beschermende vernislagen.

We nodigen je graag uit in onze kleurkamer waar je de verschillende kleuren kan bekijken op meerdere houtstalen. Zo krijg je vooraf al een perfect beeld van het eindresultaat van jouw meubel of interieurelement.

Ter plaatse of in het werkatelier

Bij vaste interieurelementen – zoals trappen, deuromlijstingen,… - ‘luchtgommen’ we ter plaatse. In dat geval sluiten we de ruimte luchthermetisch af, zodat er geen zandpartikels naar de aanpalende kamers kunnen.
Na de behandeling is het meestal wel aangewezen om de ruimte waarin de behandeling plaatsvond opnieuw te schilderen of te behangen. Daarom passen we deze restauratietechniek ter plaatse vooral toe bij renovatie of verbouwingen.
Bij verplaatsbare meubels of demonteerbare interieurelementen - bijvoorbeeld keukenkastjes - gebeurt de behandeling in ons werkatelier. Wij bieden je een totaalservice voor demontage, transport en montage.

Wil je de techniek en de mogelijkheden met eigen ogen ontdekken, we nodigen je graag uit voor een rondleiding in ons werkatelier. Contacteer ons gerust.

Ontdek hier onze aanpak & werkwijze
test
 • Woonkamer
 • Hasselt
 • Trappen
 • Tongeren
 • Kasten
 • Genk

Vraag online je prijs aan

Klik hier om een offerte aan te vragen